Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Папа Бенедикт XVI звернувся до Кардинала Мар’яна Яворського з листом з приводу 350-ї річниці складання обітниць перед чудотворною іконою Матері Божої, яка знаходиться в Катедрі Успіння Пресвятої Богородиці

Папа Бенедикт XVI направив Кардиналу Мар’яну Яворському, Львівському римо-католицькому митрополиту, листа з приводу з приводу 350-ї річниці складання обітниць перед чудотворною іконою Матері Божої, яка знаходиться в Катедрі Успіння Пресвятої Богородиці. Текст листа подаємо повністю.
„З великою радістю приєднуюсь до християн Львова з приводу 350-ї річниці складання обітниць перед чудотворною іконою Матері Божої, яка знаходилася в цій катедрі під час важливих політичних та суспільних подій. З оказії цієї річниці прагну привітати та додати надії у Своє привітання керую до представників цивільної та духовної влади, які прибули на цю урочистість.
В драматичні моменти війни народ шукав сили в глибокій побожності до Богородиці, об’єднуючись навколо короля Яна Казимира V. Власною наполегливістю засвідчив, що хоче боронити землю, на якій жив, і традиції, в яких формувалась його християнська ідентичність.
1 квітня 1656 року у Львівській катедрі перед спільною Матір’ю сконсолідувалася воля народу, щоб відновитися в пошуках спільного добра.
І сьогодні в атмосфері відновлених братніх відносин між українським і польським народами віримо, що урочисті обітниці стануть нагодою до будування спільного добра у мирі й злагоді, а також навчать, як потрібно зберігати пам’ять про релігійне коріння, з якого виростає дерево особистої ідентичності.
Дорогий Брате, бажаю, щоб ця історична урочистість принесла всім можливість знову підтвердити свою приналежність до Христа Спасителя Світу, а також бажання засвідчити Йому солідарність в пошуку спільного добра. Запевняю про свою молитву та доброзичливість. З радістю вділяю Вашому Блаженству, усім єпископам, духовенству, монахам та монахиням, а також віруючим, як і всім, хто прибув на урочисте святкування цієї важливої історичної події спеціальне Апостольське Благословення, випрошуючи щедрих Божих Дарів.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ