Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Папа Франциск ніколи не залишить Україну і прагне остаточного завершення конфлікту на Сході держави

Сьогодні відбулася традиційна новорічна зустріч Папи Римського з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих при Святому Престолі, - прес-служба МЗС України.

Папа Римський виступив із промовою, яка була присвячена підсумкам дипломатичної діяльності Ватикану, основним міжнародним подіям минулого року, а також викликам, що стоять перед світовою спільнотою на порозі 2016 р. В ході промови Понтифік окремо згадав про ситуацію в Україні.

Святіший Отець сказав: «Особливо нехай цей Святий Рік Милосердя стане сприятливим часом для того, щоб остаточно покласти край конфліктові на Сході Україні. Надзвичайно важливою є різноманітна підтримка, яку міжнародна спільнота, окремі держави та гуманітарні організації можуть запропонувати країні  для того щоб подолати актуальну кризу».

Після виступу відбулася коротка зустріч Папи з Послом України Тетяною Іжевською. Папа Франциск привітав Посла українським християнським «Христос Рождається!». Після традиційного «Славімо його!» Посол передала Понтифіку вітання з новорічними та різдвяними святами від керівництва держави та народу України.

Т.Іжевська подякувала Святішому Отцю за постійну увагу до нашої країни, молитви та благословення на адресу України і висловила сподівання на те, що українці незабаром матимуть нагоду вітати Понтифіка на своїй землі. Франциск, зі свого боку, запевнив Посла, що «ніколи не залишить Україну».

Було висловлено впевненість у подальшому плідному розвитку традиційно добрих стосунків між двома державами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ