Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Папа римський отримав у подарунок ікону Пресвятої Родини роботи львівських митців Лева й Андрія Дем’янчуків

3 березня Українська редакція „Радіо Ватикан” подарувала Папі Римському  ікону Пресвятої Родини роботи львівських митців Лева й Андрія Дем’янчуків разом із вишитим рушником і компакт-дисками із записами українських духовних творів. „Гарна, дуже гарна! Прекрасна!” – такими словами оцінив ікону Святіший Отець Бенедикт XVI. Папа відвідав Ватиканську радіостанцію з нагоди 75-річчя її заснування, –  про це сьогодні, 17 березня, повідомила Релігійно-інформаційна служба з посиланням на „Львівську газету”.
Україномовні передачі Ватиканського радіо почали виходити в ефір 14 грудня 1939 року на прохання українського греко-католицького Митрополита Андрея Шептицького. Після окупації Червоною Армією Західної України він звернувся до Папи Пія ХІІ, щоб розпочати передачі також українською мовою, і таким чином в умовах закритих кордонів і цілковитої ізоляції в єдиний спосіб зберегти зв’язок з Апостольським Престолом. Загальне керівництво Ватиканським радіо здійснюють отці єзуїти. Керувати Українською секцією було доручено отцям василіанам.
За часів заборони та переслідування Української греко-католицької церкви мільйони вірних із нетерпінням чекали на позивні „Радіо Ватикан”, Службу Божу українською мовою та проповіді українських греко-католицьких владик і священиків. Серед тих слухачів була й мистецька родина Дем’янчуків зі Львова.
Ікони, які вони створили, нині прикрашають чимало храмів в Україні. Їх роботи подаровані також Главі Української Греко-Католицької Церкви кардиналу Любомиру Гузару, львівському римо-католицькому митрополиту кардиналу Мар’яну Яворському, апостольському нунцію в Україні архиєпископу Івану Юрковичу та іншим.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ