Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Папа Римський про напад на Charlie Hebdo: "Є межа у свободі слова"

Папа Римський про напад на Charlie Hebdo: "Є межа у свободі слова", - УНІАН

Папа Римський Франциск вважає, що в понятті "свобода слова" мають бути обмеження. Таку думку понтифік висловив у відповідь на напад на редакцію паризького сатиричного журналу Charlie Hebdo, при якому загинули 12 осіб, повідомляє Новое время з посиланням на NBC News.

“Ніхто не може сміятися над вірою. А той, хто зробить це, має чекати удару у відповідь", - сказав Папа, зазначаючи, що як свобода віросповідання, так і свобода слова є фундаментальними правами людини.

“Не можна провокувати, не можна принижувати чужу віру, не можна насміхатися над вірою. Є межа. Кожна релігія має свою гідність... Є межа у свободі слова, вона повинна йти на благо", - сказав глава Святого престолу.

Нагадаємо, на обкладинці журналу Charlie Hebdo, який вийшов після теракту 5-мільйонним тиражем, зображено пророка Мухаммед, який плаче з табличкою Je suis Charlie (Я - Шарлі - ред.). Заголовок видання говорить: Tout est pardonné (Все прощено - ред.). Карикатури всередині журналу висміюють терористів-ісламістів, які напали на редакцію і розстріляли 12 осіб. Карикатурист під псевдонімом Луз, який оформив обкладинку, закликав французів купувати новий випуск, щоб підтримати свободу слова у Франції і в усьому світі.

УНІАН


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ