Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Папа Римський застерігає світ від появи нового Гітлера

Папа Римський Франциск застережив світ від зростання популізму. Голова католицької церкви зауважив, що світ переживає політичні кризи на кшталт тієї, що привела до влади диктатора Адольфа Гітлера, повідомляє BBC.

«Криза провокує страх, тривогу. На мою думку, найбільш очевидний приклад популізму в Європі це Німеччина у 1933 році», — розповів він псля інавгурації новообраного президента США Дональда Трампа.

«Німеччина зломлена, їй треба підвестися, знайти саму себе, лідера, когось, хто зможе відновити її характер, а поряд стоіть молода людина на ім’я Адольф Гітлер, який каже: «Я можу, я можу!». І всі німці проголосували за Гітлера. Він не вкрав владу, його народ проголосував за нього, і це знищило народ», — підкреслив Франциск.

Понтифік засудив ідею про стіну, яка відділятиме США від іноземців, але зазначив, що Трампа судити поки зарано, оскільки він не встиг нічого зробити.

«Я не люблю вихваляти або засуджувати людей заздалегідь. Подивимось, що він зробить, а потім у мене з’явиться судження», — сказав він.

Раніше Папа Римський закликав не допускати насильства над дітьми, а до цього — поважати гомосексуалів і транссексуалів.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ