Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Папа Венедикт XVI подякував Стрийській єпархії УГКЦ за пожертву на потреби Святої Землі у 2007 році

Папа Венедикт XVI подякував Стрийській єпархії УГКЦ за пожертву на потреби Святої Землі у 2007 році — повідомив «Гал-info» прес-секретар Стрийської єпархії УГКЦ о. Павло Худ.
Щороку, у Велику П’ятницю в усіх католицьких єпархіях світу проходить збір пожертв на підтримку християнських спільнот у Святій Землі. До цієї акції також приєдналися всі священики та миряни Стрийської єпархії, чим зробили свій вклад у розвиток благодійних ініціатив Церкви на Близькому Сході.
Передаючи слова вдячності від Папи Римського Стрийській єпархії, Префект Конгрегації Східних Церков підкреслив, що «ця пожертва буде використана для підтримання належного рівня релігійного життя в пасторальному, харитативному та освітньому аспектах, оскільки є безліч безцінних історичних та археологічних місць, які ми повинні зберегти на цій території».
Перші історичні відомості про збірку на Святу Землю датуються 1421 роком. Тодішній Папа Мартин V проголосив норми, які регулюють збирання пожертв на потреби Святої Землі. Кошти, отримані від збірки, спрямовуються на підтримку християнських спільнот в Лівані, Сирії, Іраку, Йорданії, Єгипті, Ізраїлі та Палестині.
Особлива увага спрямована на підтримку католицьких навчальних закладів і, зокрема, університету у Вифлеємі, навчання студентів та священиків в папських університетах, тощо.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ