Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ПАР відмовився продовжувати поставки вугілля в Україну

Компанія з ПАР відмовилася від нових угод на поставку вугілля в Україну. Повідомив РБК-Україна.

Постачальник з ПАР Steel Mont відмовляється підписувати нову угоду на поставки вугілля з компанією "Укрінтеренерго". Про це під час брифінгу в Києві заявив директор "Укрінтеренерго" Володимир Зіневич, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, причина - перевірки, що розпочалися в Україні з боку Генеральної прокуратури.

"На сьогоднішній момент у нас є підписана специфікація на 500 тис. тонн. Більше трейдер (Steel Mont, - ред.) не хоче мати справу. Йому зараз доводиться вирішувати дуже складні репутаційні питання з банком, зі своїми партнерами, інститутами... Для таких компаній, які займаються міжнародною торгівлею, репутаційні ризики вкрай важливі", - заявив Зіневич.

Він зазначив, що ціна третьої специфікації (поставка 500 тис. тонн) становить близько 50 млн гривень.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України уклав угоду з Південно-Африканською Республікою на поставку 1 млн т вугілля.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан 10 листопада побував у головному слідчому управлінні Генпрокуратури. Там він дав свідчення, зокрема, щодо закупівлі Україною вугілля в Південноафриканській Республіці. За словами міністра, він проходить в якості свідка в кримінальному провадженні, відкритому ГПУ з приводу зловживань у вугільній галузі.

Нагадаємо, перші 84,2 тис. т вугілля з ПАР прибули в Україну 23 жовтня. Друге судно з 79 тис. т вугілля з ПАР прибуло в Україну 30 жовтня.

9 листопада 2014 р., з ПАР прибуло третє судно Bottiglieri Challenger з енергетичним вугіллям антрацитної групи об'ємом близько 85 тис. тонн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ