Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Парадокс Стригуна: Вадим Сікорський став лише в.о. головного режисера театру ім. Заньковецької

Як напередодні зазначили на сайті Мінкульту, за результатами голосування не визначено переможця на заміщення вакантної посади головного режисера Національного театру імені Марії Заньковецької. Відповідно конкурс вважається таким, що не відбувся.

“Комісія, на жаль, не прийняла якогось рішення стосовно призначення головного режисера, проте були дві рекомендації. Виконувати обов’язки запропонували Вадиму Сіковському, це він сприйняв з величезним хвилюванням, та звернути увагу на Романа Козака, який донедавна працював у Сумах та зарекомендував себе дуже добре. Тому ми теж спробуємо дати йому роботу, щоб побачити, що це за новий режисер”, - зазначив генеральний директор - художній керівник театру імені Марії Заньковецької Андрій Мацяк.

Отож, на сьогодні обов’язки головного режисера театру виконує заслужений діяч мистецтв Вадим Сікорський, який працює в театрі імені Марії Заньковецької вже багато років. 

На питання журналіста Гал-інфо, Андрій Мацяк не зміг повідомити дату повторного конкурсу на посаду головного режисера театру.

Нагадаємо, як раніше повідомив в коментарі Гал-інфо, голова конкурсної комісії,  директор та художній керівник Василь Вовкун: “Ми рекомендували головного режисера Вадима Сікорського, можна спробувати його на посаді головного режисера до майбутнього конкурсу, який відбудеться не раніше ніж за пів року за задумом дирекції театру. За цей час людина зможе себе показати й бути готовою до нового конкурсу”.

В попередньому конкурсі взяли участь такі кандидати як Богдан Ревкевич, Олеся Галканова-Лань, Роман Козак, Вадим Сікорський, Орест Огородник, Ігор Матіїв та польський режисер Єжи Маховський.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 29 грудня 2019 року керівник театру імені Марії Заньковецької Андрій Мацяк, припинив співпрацю з головним режисером Федором Стригуном. І з того часу театр функціонує без головного режисера. З того часу театр втратив ряд провідних акторів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ