Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Парафія УПЦ МП на Хмельниччині перейшла в юрисдикцію Київського Патріархату

Парафія УПЦ МП на Хмельниччині перейшла в юрисдикцію Київського Патріархату. Про це повідомили в прес-службі Київської Патріархії.

28 січня 2018 року, в неділю митаря і фарисея, звершено першу Божественну Літургію в храмі Великомученика і цілителя Пантелеймона села Дашківці Віньковецького району Хмельницької області в нових умовах. Парафія, яка до цього перебувала в складі Московського Патріархату, змінила юрисдикційну належність, утвердивши консолідоване бажання вірян бути парафіянами Української Православної Церкви Київського Патріархату, молитися Богові рідною мовою і за свою Батьківщину.

Будівництву прекрасного храму селяни завдячують родині жертводавців та фундаторів – підприємцям пану Миколі Вороні та його дружині пані Людмилі. Тверду прихильність цих добрих людей до Української Церкви та їх патріотичну громадянську позицію в час війни підтримала абсолютна більшість членів громади.

28 січня, з благословення митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія, на богослужінні, яке очолив районний благочинний протоієрей Ярослав Кушнір, було представлено нового настоятеля – священика Миколая Молофія.

Отець Ярослав привітав нового настоятеля з призначенням, а парафіян – із здійсненням свого прагнення, побажав зростання громади і згуртування в єдиній церковній родині, передумовою яких мають бути православна віра і християнське благочестя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ