Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Парк львівських маршрутних таксі вже оновлено на 70 відсотків – Роман Лобода

Парк маршрутних таксі оновлено майже на 70 відсотків. Про це «Гал-info» повідомив голова Асоціації «Львівський пасажирський транспорт» Роман Лобода. За словами Лободи, зараз по основних маршрутах міста їздить 550-600 маршруток, сертифікованих в Україні. «Зараз на основних маршрутах їздить близько 600 нових автобусів, загалом же автопарк оновлено на 70 відсотків, і в наступному році планується довести оновлення до 100 відсотків. У січні-лютому будуть оновлені повністю всі маршрути, які пролягають через центр міста, далі ж оновлюватимуть периферійні маршрути, незалежно від того, рентабельні вони чи ні», – сказав Лобода.
Як говорить Роман Лобода, автобуси для оновлення парку постачають такі виробники, як Бориспільський автобусний завод – БАЗ, Галицький автомобільний завод «Вікторія», Черкаський автобусний завод «Богдан» та Херсонський автозавод – «Анторус».
«Усі ці автобуси виготовлені з дотриманням норм щодо автоматичного закривання та відкривання дверей, висоти сходів та висоти стелі, інших параметрів. Ці автобуси – це переважно машини великого класу. Усі вони сертифіковані відповідно до держстандарту», – каже Лобода. За його словами, маршрутки, серед яких застарілі, перероблені під пасажирські мікроавтобуси «Мерседеси», «Івеко», інші, зокрема нові китайські маршрутки, не відповідають вимогам якості перевезень та стандартам, тому і не сертифіковані.
Разом з оновленням автобусного парку, за словами Лободи, відбудеться і зменшення кількості автобусів на маршрутах. «Це пов'язано з тим, що нові сертифіковані автобуси більш місткі, аніж застарілі «Мерседеси», і тому замість 12 автобусів на маршруті буде їздити 9-10. Також зменшилася кількість нелегальних перевізників на маршрутах», – сказав Роман Лобода.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ