Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парламент Криму нагадав західноукраїнським облрадам, що вони – це не вся країна, щоб звільняти Табачника

Кримський парламент просить керівництво України підтримати дії міністра освіти і науки Дмитра Табачника та сприяти йому у вирішенні питань відродження якісного рівня освіти і науки в країні. Відповідне звернення Президенту України Віктору Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину було прийнято на черговому пленарному засіданні парламенту автономії в п'ятницю ("за" – 78 депутатів, "проти" – шість, взяли участь у голосуванні 91 депутат).

У документі зазначається, що 17 березня на сесії Львівської обласної ради прийнято звернення з вимогою про відставку Табачника. Аналогічні рішення були прийняті Тернопільською, Івано-Франківською та Рівненською обласними радами.

"Ми, депутати Верховної ради Автономної республіки Крим, що представляють інтереси всього населення республіки, вважаємо, що вперше з часу проголошення незалежності України у складі вищого виконавчого органу влади з'явився високопрофесійний міністр освіти і науки України. Його заяви та першочергові дії спрямовані на відновлення мовного балансу в сфері освіти, що, безумовно, буде сприяти вільному розвиткові мов національних меншин, гарантованому Конституцією України, і підвищенню освітнього рівня громадян", - йдеться у зверненні.

Кримські депутати підкреслили, що для них "неприйнятна позиція депутатів зазначених обласних рад, які намагаються виступити від імені всього народу України і вимагати громадського осуду Дмитра Табачника", передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ