Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парламент може «розвалитись» ще до президентських виборів, – Володимир Литвин

Спікер парламенту Володимир Литвин зстерігає, що нині діюча Верховна Рада може розвалитись ще до наступних виборів. Водночас, він припускає, що найлогічнішим шляхом до порятунку цього «законородного» органу має стати союз БЮТ і ПР.

«Якщо нічого не зміниться сьогодні в організації роботи, у тому числі не буде розширена база відповідальності у Верховній Раді, буде дуже складно утримати парламент дієздатним. Тоді буде війна всіх проти всіх. У такому сенсі я не виключаю просто розвалу парламенту», - сказав Литвин в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».
«І незалежно від волі лідерів фракцій, не дивлячись на небажання депутатів йти на вибори, така перспектива виникне. Можливо навіть і до президентських виборів», - додав він.
Водночас, він вважає логічним союз Партії регіонів і БЮТ. «Сьогодні потрібна влада, яка б демонструвала відповідальність у роботі. Зверніть увагу, що лідери двох найбільших фракцій свого часу мали можливість тримати в руках кермо державного правління. Кожен з них двічі був при владі. Вони хочуть і втретє отримати владу в свої руки. І в цьому немає нічого поганого. Питання тільки в тому, чому вони не працюють зараз?», - зазначив Литвин.

При цьому, на його думку неважливо, як буде називатися таке об'єднання - "коаліція, широка, вузька, квадратна, кругла - це справа симпатій і антипатій".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ