Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Партії користуються приміщеннями громади Львова на пільгових умовах - Олег Мацех

„Партіям і громадським організаціям не тільки надали комунальне майно в оренду  5% від нормативних нарахувань за нежитлові приміщення, а й дозволили приватизувати за 20% балансової вартості”, – розповів під час прес-конференції координатор Громадського форуму Олег Мацех.
Зокрема, йдеться про незаконне рішення виконкому Львівської міської ради про  надання в оренду приміщень партіям і громадським організаціям на пільгових умовах з правом приватизації.
Приміщення знаходяться переважно в центральній частині міста. Зокрема, на 2006 рік встановлено орендну плату у розмірі 5% від нормативних нарахувань за нежитлові приміщення Сихівській районній організації народного руху України на вул. Хоткевича 16-а, Хоткевича, 32; Шевченківській та Франківській РО НРУ на вул. Заводська 30 та Здоров’я, 9-а; ЛОО ВО „Батьківщина” – Франка, 16; Регіональному добровільному об’єднанню "Нова хвиля" - Крива Липа, 6; ЛОО Республіканській християнській партії – Вірменська, 25 та іншим.
Загальна площа,  яку було приватизовано за заниженими цінами, – 2500 кв. м, через що міський бюджет втратив близько 5 млн грн.
„Якщо ухвали не будуть скасовані і партії добровільно не доплатять реальну вартість приміщень або не повернуть їх в комунальну власність міста, ми будемо звертатися в суд. Окрім цього, надамо відповідну документація правоохоронним органам з проханням втрутитися,  направити цю справу в правове русло і покарати винних”, – зазначив Олег Мацех.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ