Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Партія Катеринчука погрожує львівській владі криміналом за екологічну катастрофу в Грибовичах

Юристи Львівської обласної організації «Європейської партії України» підготували документи до Генеральної прокуратури України щодо встановлення фактів бездіяльності посадових осіб Львівщини у питанні вирішення загрозливої для мешканців міста та області екологічної ситуації, що склалася довкола Грибовицького сміттєзвалища. Про це «Гал-info» повідомив голова ЛОО Європейської партії України Назар Бекетов.
У заяві, яку розповсюдила ЛОО ЄПУ, йдеться про те, що ситуація довкола сміттєзвалища є черговим доказом захланної, недалекоглядної та безвідповідальної політики як міської, так і обласної влади у Львівській області, адже цей об’єкт несе екологічну загрозу не тільки для мешканців Жовківського району, а й, у близькому майбутньому, для всіх львів’ян. «У той час, коли світова практика показує, що саме вирішення екологічних питань є пріоритетним, наша влада займається суцільним популізмом і викидає гроші на вітер, зносячи пам’ятки радянській владі. Таке бездумне розбазарювання бюджетних коштів не усуває нагальних проблем громадян, а створює соціальну напругу серед мешканців міста та країни. Розуміємо, що історична справедливість повинна взяти верх, та не ціною нашого майбутнього, не ціною наших дітей», – наголошують у ЄПУ.
Члени партії вимагають від влади вирішити питання з переробки відходів на Грибовицькому сміттєзвалищі, а у разі відсутності реакції обіцяють порушити питання кримінальної відповідальності посадових осіб, з вини яких може виникнути екологічна катастрофа у Львівській області.
Додамо, що Грибовицьке сміттєзвалище вже давно мало бути закрито, однак цього не вдалося зробити, бо залишилась нерозв’язаною проблема надання земельної ділянки під нове сміттєзвалище. Водночас торік на Грибовицькому сміттєзвалищі пішло під землю одне з невеликих гудронних озер (гудрони – токсичні відходи нафтопереробки). Цього ж року представники громадськості зафіксували у найбільшому гудронному озері, площею до 2 га, пониження його рівня на 2–3 м. Люди остерігаються, що токсичні речовини потрапили в підземні водні горизонти.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ