Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Партія “Наш край” вимагає від влади негайно розпочати реформу безпекового сектору держави

Серія кричущих вбивств та злочинів порушує питання спроможності влади захистити кожного українського громадянина. Партія “Наш край” вимагає від влади негайно розпочати реформу безпекового сектору держави.

Кримінальна хвиля захлеснула країну – від Сходу до Заходу, від Півдня до Півночі. Постійні вибухи гранат по містам та селам всієї країни, поранення та загибель від зброї — це щоденні новини нашої країни.

Усе це свідчить про те, що силовики не в силах стримати рівень насилля у державі, що зростає. Громадські активісти та експерти усе частіше звинувачують правоохоронні органи у тому, що вони зосередилися виключно на економічних злочинах, забувши про обов’язок забезпечувати громадський порядок.

Якщо держава не в змозі забезпечувати безпеку та гарантувати спокій, необхідно негайно передавати додаткові повноваження місцевій владі. Органи місцевого самоврядування вже зараз спроможні вирішувати ці проблеми, створивши муніципальну поліцію, варту, загони допомоги поліції та інші служби.

Влада має розширити можливості для муніципальної варти, водночас, заклавши запобіжники, щоб вона не перетворювалася в особисту армію мерів. Громади здатні захищати себе самі, для цього потрібно, щоб влада не заважала. Зокрема, передбачені додатково на МВС у проекті держбюджету наступного року 13 млрд. грн. можна було спрямувати на місцевий рівень.

Партія “Наш край” вимагає від влади негайно розпочати реформу безпекового сектору держави. Ми також вважаємо за потрібне провести ротацію керівництва правоохоронних органів, щоб забезпечити дієвість реформи.

Якщо ж правоохоронні органи продовжать нехтувати своїми обов’язками, то хвиля вбивств та насилля загрожує знищити українську державність.

Довідково:

За даними Нацполіції, 2 листопада о 21:35 до Сєверодонецького відділу поліції (Луганська область) найшло повідомлення від дружини депутата Ірини Самарської про зникнення її чоловіка. “Жінка повідомила, що о 18:05 вона втратила зв’язок зі своїм 53-річним чоловіком Сергієм Самарським. Вона також повідомила, що востаннє розмовляла з ним о 17.20, коли він йшов додому”. На пошуки зниклого відправились спецпідрозділи поліції. Під час обстеження прилеглої до його домівки території 3 листопада о 00:30 було виявлено тіло Самарського з ознаками насильницької смерті – розбитою головою.

За інформацією правоохоронців, вони розглядають кілька версій вбивства – політична діяльність Самарського, розбійний напад та через бізнес, який чоловік вів до свого обрання депутатом. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

На Луганщині поліція розслідує вбивство 28-річного сєверодончанина. 3 листопада у місті Сєверодонецьку співробітниками поліції під час відпрацювання території міста біля будинку №28 по вулиці Центральній був виявлений труп чоловіка з ознаками насильницької смерті.

4 листопада у центрі Харкова невідомі здійснили кілька пострілів по автомобілю “Audi”, водій іномарки загинув на місці. За даними поліції, стрілянина сталася біля одного з будинків на вул. Клочківській близько 23:30. Факт події внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 115 КК “Вбивство”. Загиблий – Едуард Аксельрод 1972 р.н., народився у Барнаулі, чим займався загиблий - невідомо.

“Аксельрод – зв'язок Тюріна і Василенко по організації вбивства Вороненкова. Слідство ГПУ вірно визначило Тюріна як замовника”, – написав генпрокурор Юрій Луценко, але пізніше видалив свій коментар.

У Дніпрі п'ятеро поліцейських отримали поранення внаслідок вибуху гранати під час виїзду на виклик. Четверо поліцейських у складі слідчо-оперативної групи отримали численні осколкові поранення від вибуху гранати, патрульний поліцейський отримав дотичне поранення руки. Подія сталася у Самарському районі Дніпра під час виїзду на виклик “квартирна крадіжка”, де підозрювані почали чинити опір та застосували 2 гранати, попередньо Ф-1 та РГД-5, і вогнепальну зброю. Відкрито кримінальне провадження за ст. 348 КК – “Посягання на життя працівника правоохоронного органу”. 

Зранку 5 листопада у центрі Хмельницького між двома групами осіб сталася сутичка зі стріляниною, внаслідок якої поранень зазнали 5 осіб. Під час конфлікту його учасники застосували мисливську зброю та спецзасоби для відстрілу гумових куль, внаслідок чого п’ятеро чоловіків отримали різного роду поранення. За фактом відкрито провадження за двома статтями Кримінального кодексу України – за ч.2 та ч.4 ст.296 (хуліганство, вчинене групою осіб  із застосуванням зброї), та за ч. 2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ