Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Партія Регіонів хоче щонайменше п’ять парламентських комітетів, а от від будь-яких міністерських посад регіонали відмовляться, якщо підуть в опозицію

П’ять комітетів Верховної Ради — це абсолютний мінімум, на який збирається претендувати партія Регіонів, — заявив «Гал-info» народний депутат, член фракції ПР Тарас Чорновіл. Зокрема, за його словами, йдеться про стратегічні парламентські комітети: бюджетний, з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, комітет з контролю за силовими структурами, з питань свободи слова та комітет з питань прав людини. Крім цього, регіонали мають намір очолити контрольну комісію з приватизації.
«Якщо буде прийнято закон про опозицію, який ми лобіюємо, то консолідована опозиція матиме право на третину парламентських комітетів», — зазначив Тарас Чорновіл.
Натомість від будь-яких міністерських посад, як наголосив нардеп, партія Регіонів, якщо залишиться в опозиції, принципово відмовиться.
«Нам не треба жодних посад у центральна виконавчих структурах, якщо ми підемо в опозицію. Однак, я переконаний, що все ще може змінитися і цілком можливо ми повернемося до розгляду цього питання», — пояснив народний депутат.
Щоправда, це не стосується посад у державних виконавчих структурах. Як наголосив Тарас Чорновіл, партія Регіонів вимагатиме, щоб керівники областей, в яких перемогла ПР, узгоджувалися із регіоналами.
«Звичайно, право призначали голів облдержадміністрацій — це виключне право Президента України і ми цього не заперечуємо. Однак, люди, яких ми не сприймемо все одно не зможуть нормально працювати, тому всім буде краще якщо ці призначення будуть погоджені й не обов’язково, що це мають бути тільки представники нашої партії», — говорить Тарас Чорновіл.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ