Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Партія регіонів шукає нових героїв для Галичини

Держава повинна опікуватись пропагуванням відомих співвітчизників, які позитивно сприймаються в усіх регіонах України. Таку думку під час прес-конференції висловив народний депутат від фракції Партії регіонів, член Комітету Верховної Ради з питань культури та духовності Володимир Зубанов.

Він також зазначив, що поки суспільство не знайшло шляхів консенсусу щодо ставлення українців до питання діяльності ОУН-УПА.

"Непотрібно нав’язувати населенню різних етнічно-історичних земель України героїв, яких не сприймають в цих регіонах, де ці люди не є героями. Скажімо, зараз не схвалюється бажання деяких політичних сил встановити пам’ятник Степану Бандері в Полтаві, або, скажімо, Сталіну в Запоріжжі", - зазначив нардеп.

В.Зубанов підкреслив, що на сьогодні він направив депутатські запити до п’яти областей України, зокрема Рівненської, Волинської, Івано-Франківської, Тернопільської, Львівської, щоб за допомоги Академії Наук України, українського Інституту національної пам’яті, організацій, які мають доступ до архівів, "дослідити день за днем, місяць за місяцем події, що відбувались в Західних областях України, починаючи з підписання пакту Молотова - Ріббентропа до нападу Німеччини на Радянський Союз... Якщо ми зберемо ці факти, буде поступово змінюватись ставлення до людей… Тільки об’єктивна інформація дозволить впроваджувати політику, яка призведе до порозуміння і примирення", передає ІМК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ