Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Партія Регіонів вимагає перерахунку результатів виборів на Львівщині і притягнення до відповідальності винних у фальсифікації виборів

Львівський обласний виборчий штаб Партії регіонів вимагає перерахунку результатів виборці на Львівщині, а також притягнення до відповідальності винних у тотальному фальшуванні волевиявлення громадян — таку заяву 30 березня оприлюднив обласний виборчий штаб Партії Регіонів. У разі нехтування їхніми вимогами, регіонали погрожують акціями громадської непокори, зокрема біля стін Львівської облдержадміністрації. 
„Влада Львівщини безсоромно і цинічно сфальшувала результати виборів до рад усіх рівнів. Зрозуміло, на свою користь. З цією метою вона на повну потужність застосувала адмінресурс. Крім того, ми всі були свідками її абсолютної безвідповідальності і безпорадності в ході самого голосування. Згадаймо, наприклад, величезні черги на виборчих дільницях, вимкнення світла на кілька годин, затягування з підрахунком голосів тощо. До цього часу ніхто в області не знає скільки все-таки було надруковано бюлетенів дл я виборів до місцевих рад. А чого варте підозріле рішення Львівської ТВК недоставляти з районів до обласного центру бюлетені для голосування за кандидатів до обласної ради? Навіть заступник голови обласної ТВК І. Кравчук сам визнав, що рішення ТВК не мало під собою законних підстав і що деякі члени комісії просто не знають свої обов’язків, або хтось намагався сфальсифікувати результати голосування», — йдеться в заяві ЛОВШ ПР.
Як переконані спостерігачі від Партії Регіонів, основна фальсифікація результатів виборів відбувалась не під час голосування, а  в ході підрахунку голосів та складання протоколів про результати голосування.
«Про це, наприклад, свідчать значні, інколи в декілька сотень і тисяч голосів, розбіжності між наявністю корінців і фактичною кількістю бюлетенів, витягнених зі скриньок. Також спостерігачі на виборчих дільницях повідомляли про те, що на багатьох із них при підрахунку бюлетенів свідомо не помічали тих, де була позначка за Партію регіонів. Особливо це мало місце на дільницях у місті Львові, — наголошують львівські регіонали. — Усі ці та інші численні приклади дають підстави твердити, що результати голосування за Партію регіонів, особливо до місцевих рад, занижувались свідомо. Це також підтверджують дані соціологічних опитувань, що їх ми проводили у ході виборчої кампанії та в день голосування, оскільки неспівпадання становить більше десятка тисяч голосів».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ