Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Партія регіонів виступає за скасування недоторканності, однак вимагає гарантій щодо професійної діяльності — Чорновіл

Партія регіонів виступає за суттєве обмеження недоторканності тих посадових осіб, які її мають. Про це у коментарі «Гал-info» заявив народний депутат України від Партії регіонів Тарас Чорновіл.
«Наша позиція така: недоторканність дуже жорстко треба обмежити. І це стосується всіх посадових осіб, які її мають: депутатів Верховної Ради України, Президента України та суддів. Водночас потрібно забезпечити гарантії щодо діяльності цих осіб, про що наша політична сила внесла окремий законопроект у парламент. Ми підтримуємо скасування, чи точніше, суттєве обмеження недоторканності. Водночас законопроект Кириленка про скасування недоторканності стосується виключно тільки народних депутатів. А ми будемо настоювати, щоб недоторканності були позбавлені і судді, і Президент України. Водночас потрібно забезпечити гарантії на професійну діяльність тих же нардепів та суддів, щоб не можна було, скажімо, коли депутат іде на роботу, «хапнути» його на вулиці і завести в буцегарню. Для цього обов’язково повинно бути рішення суду», — резюмував Чорновіл.
Він також зазначив, що сьогодні при формуванні порядку денного Верховної Ради України «законопроект Кириленка» про скасування недоторканності народних депутатів внесли у порядок денний Ради.
Нагадаємо, вчора лідер НУНС В’ячеслав Кириленко зазначив, що сьогодні коаліція наполягатиме на внесенні у порядок денний законопроекту про скасування депутатської недоторканності.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ