Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Партія Саакашвілі оголосила політичний бойкот парламенту Грузії

Партія "Єдиний національний рух" Президента Михаїла Саакашвілі оголосила політичний бойкот парламенту Грузії. Такою стала реакція на новий бюджет, який урізає утримання адміністрації глави держави, на переслідування екс-міністра оборони і на дії податкової поліції, яка влаштувала перевірку телерадіокомпанії "Громадський мовник Грузії" (ГМГ).

Все це було розцінено як початок політичних репресій і тиск на ЗМІ, повідомляє видання "Новини Грузії". Прихильники Михайла Саакашвілі збираються звернутися за підтримкою до міжнародних організацій, в тому числі до представників НАТО і в Євросоюз.

Відзначимо, напередодні в будівлю ГМГ за розпорядженням нового міністра фінансів Грузії Нодара Хадурі прибули співробітники податкової служби з позаплановою перевіркою. У результаті стало відомо, що у телерадіокомпанії велика заборгованість по податках - на суму в 3,8 мільйона ларі (більше двох мільйонів доларів).

Крім того, в ніч на 7 листопада грузинська поліція затримала низку представників військового керівництва Грузії: начальника об'єднаного штабу Збройних сил Грузії Георгія Каландадзе і командира 4-ї бригади Міністерства оборони Зураба Шаматава. Затримання було проведене за розпорядженням новообраних міністра юстиції Теї Цулукіані і генпрокурора Грузії Арчіла Кбілашвілі.

Чиновників затримали після допиту екс-глави Міністерства оборони Грузії Бачо Алахая, який також був узятий під варту за підозрою в перевищенні посадових повноважень.

Президент Грузії останні події розцінив як ознаку "розвалу демократії в країні".

Нагадаємо, прихильники Саакашвілі пояснюють все зміною влади в країні. За підсумками парламентських виборів, що відбулися в Грузії на початку жовтня 2012 р., перемогу отримала опозиційна коаліція "Грузинська мрія" під керівництвом мільярдера Бідзіна Іванішвілі.

РБК-Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ