Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Партія Ющенка погрожує Януковичу протестами за Бандеру

Партія "Наша Україна" організує акції протесту, якщо Донецький апеляційний адміністративний суд відмовиться скасувати рішення Донецького окружного адмінсуду про визнання незаконним указу Віктора Ющенка, яким він присвоїв звання Героя України лідерові Організації українських націоналістів Степану Бандері. Про це сказав депутат Верховної ради від фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона", член політради НУ Андрій Парубій.

"Якщо, звичайно, рішення суду знову буде політичним, (якщо президент Віктор) Янукович буде декларувати можливість скасування цього указу, звичайно, ми будемо ініціювати, ми будемо реалізовувати акції протесту", - сказав депутат.

За його словами, такі акції можуть пройти по всій Україні.

При цьому Парубій підкреслив, що вважає позицію НУ в питанні необхідності скасування рішення суду про позбавлення Бандери звання Героя України виключно правовою, а вказане рішення суду - політичним.

Нагадаємо, Віктор Ющенко оскаржив у Донецькому апеляційному адміністративному суді рішення Донецького окружного адмінсуду про нелегітимність указу про присвоєння Бандері звання Героя України.

2 квітня Донецький окружний адмінсуд визнав протиправним і таким, що підлягає скасуванню, указ про присвоєння Бандері звання Героя України.

5 березня Янукович, перебуваючи з візитом у Москві, заявив, що має намір визначитися з долею указів про присвоєння звань Героя України Бандері та головнокомандувачу Української повстанської армії Роману Шухевичу до 9 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ