Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Партійну систему в Україні "заморозили"

Прийняття Закону про вибори народних депутатів в такій версії є прогнозованим і чогось надзвичайного не відбулося. І громадська думка, і середовище політиків були підготовлені до зміни виборчої системи та до 5% бар'єру. Про це сьогодні, 18 листопада, в коментарі Гал-інфо повідомив політолог Любомир Скочиляс.

На думку експерта закон є однозначно виграшним для влади, а от парламенська опозиція була просто залякана менш вигідним варіантом закону для себе.

«Це однозначна перемога провладних сил», - вважає Любомир Скочиляс.

За його словами, запровадження мажоритарної частини розглядалося як те, що вигідно для Партії регіонів, оскільки її популярність втрачається.

«Ця політична сила мусить надолужувати втрату своїх рейтингів через застосування адмінресурсу та влиття фінансів в мажоритарній складовій. Мажоритарна складова дасть можливість розширити присутність партії влади в регіонах через особистісний фактор тих хто не асоціюється напряму із Партією регіонів, але які прийшовши в парламент працюватимуть у фарваторі з нею», - вважає Любомир Скочиляс.

Він також вважає, що підняття прохідного бар'єру теж є вигідним для партії влади, адже це недозволить пройти у парламент дрібнішим політичним силам.

«Парламентська палітра не буде розбавлена новими політичними силами, окрім того, відпадуть дрібні політичні сили, які сьогодні є в парламенті. Таким чином, відбудеться заморозка структури парламенту в партійній площині», - пояснив політолог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ