Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парубій: на 26 липня в Києві готуються масові провокації

Російські спецслужби стягують до Києва провокаторів, маскуючи їх під учасників мирної хресної ходи. Про це під час погоджувальної ради у понеділок заявив спікер парламенту Андрій Парубій.

"Кремль всіма силами намагається дестабілізувати ситуацію в Україні, на фронті, на міжнародній арені. Також ворог розробляє плани дестабілізації ситуації в середині країни через створення штучної кризи, заворушення на вулицях. Ми з вами стаємо свідками того, як одна з релігійних організацій, яка має свій духовний центр в країні-агресорі, мобілізує велику кількість своїх вірян та стягує їх до Києва на 26 липня, називаючи це мирною хресною ходою", - сказав він.

"За нашою інформацією, Кремль вже підготував сценарій провокацій на 26 липня. До Києва, окрім дійсно мирних віруючих вірян, стягуються провокатори із забороненою активістською символікою і символікою країни-агресора. Ми це вже побачили в окремих містах нашої країни", - сказав Парубій.

За його словами, також стягуються послідовники проросійських "так званих казаческих організацій та молодики спортивної статури, які раніше були помічені у рейдерських атаках і провокаціях із захопленням храмів, громади яких добровільно хотіли змінити юрисдикцію і приналежність свого храму".

Він закликав керівництво МВС і СБУ провести "профілактичні бесіди з ініціаторами тих дестабілізаторів", щоб не допустити використання імперської символіки і уникнути будь-яких провокацій.

Як відомо, у неділю у Харкові за організації Харківської єпархії УПЦ МП пройшла "хресна хода за мир".

Як писали місцеві ЗМІ, "паломники" йшли з георгіївськими стрічками і прапорами російської імперії.  

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ