Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Парубій упевнений, що наступного тижня Рада прийме мовний закон

Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що парламенту наступного пленарного тижня вистачить голосів для ухвалення законопроекту про мову.

Про це він заявив в інтерв'ю інтернет-виданню Цензор.НЕТ.

“Верховна Рада України буде діяти за тим планом, який був мною рекомендований і визначений Верховною Радою. Наступного пленарного тижня ми приймемо закон про мову. І я впевнений, що в залі є необхідна кількість голосів, щоб його підтримати”, - сказав Парубій.

Водночас він нагадав, що ВР планує розглянути й “цілий пакет законів про безпеку — зокрема про розмінування, про уніфікацію військових звань Збройних сил України з НАТО”, а також низку законодавчих актів про реформу парламенту, “які очікують другого читання” та “зрештою, виборчий кодекс”.

“Український парламент буде діяти згідно зі своїм планом і тими завданнями, виконання яких від нас очікують і суспільство, і наші західні партнери. І змін у цьому плані, я думаю, не відбудеться”, - зауважив Голова ВР.

Наступний пленарний тиждень у Раді триватиме протягом 23-26 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 28 лютого розпочала розгляд у другому читанні законопроекту про мову, до якого було подано понад 2 тисячі поправок. Станом на 11 квітня депутати розглянули 87% поправок.

У першому читанні “мовний” законопроект було ухвалено 4 жовтня 2018 року.

Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ