Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ПАТ «Банк Форум» та АТ Банк «Меркурій» стали неплатоспроможними

13 березня правління Національного банку України прийняло постанови про віднесення ПАТ "БАНК ФОРУМ" та АТ БАНК "МЕРКУРІЙ" до категорії неплатоспроможних. Про це повідомили в управлінні Національного банку України у Львівській області.

На підставі цих документів, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запровадив тимчасові адміністрації та призначив уповноважених осіб у цих банках.

Фонд гарантує кожному вкладнику відшкодування коштів за його вкладом. Кошти відшкодовуються в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком про віднесення банку до категорії неплатоспроможних і початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше суми граничного розміру відшкодування коштів за вкладами, установленого на дату прийняття такого рішення, незалежно від кількості вкладів в одному банку. Нині гарантована сума відшкодування за вкладами становить 200,0 тис. грн.

Водночас у Національному банку працюють над створенням прозорих та зрозумілих правил роботи в банківському секторі, що дозволять оздоровити банківський сектор, посилити відповідальність банків перед вкладниками, а відтак і надійність їхніх заощаджень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ