Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика  |  Cуспільство

Патріарх Філарет: ДНР та ДЛН треба визнати терористами, а всіх, хто їх підтримує, - спонсорами тероризму

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет оприлюднив звернення з приводу обстрілу прокремлівськими терористами автобусу біля Волновахи на Донеччині, в якому закликав міжнародні організації визнати ДНР та ЛНР терористами, а всіх хто їх підтримує - спонсорами тероризму.

Як зазначено у зверненні, 13 січня 2015 р. вдень з території, яка контролюється прокремлівськими терористами з так званої Донецької народної республіки, було здійснено обстріл блокпосту українських збройних сил поблизу населеного пункту Волноваха на Донеччині. Внаслідок обстрілу понад десять мирних громадян, які перебували у рейсовому автобусі, загинули, близько двадцяти отримали поранення.

За повідомленням українських офіційних осіб, обстріл блокпосту вівся терористами з житлової зони населеного пункту Докучаєвськ з метою викликати вогонь у відповідь з боку українських збройних сил. В Докучаєвськ завчасно прибули російські та підконтрольні прокремлівським терористам журналісти, які мали на меті зняти «обстріл українськими збройними силами мирного поселення», щоби використати ці кадри в антиукраїнській пропаганді.

Цей ганебний, кривавий вчинок терористів – один з сотень, або навіть тисяч терористичних актів, які, починаючи з весни минулого року, постійно чиняться прокремлівськими силами в Донецькій та Луганській областях. Вбивство терористами мирних мешканців – жахлива і ганебна справа, але ще більш ганебною є мета цього вчинку – поставивши під загрозу життя мирних мешканців підконтрольної терористам території, створити «телевізійну картинку» для кремлівської пропаганди.

Тероризм не має виправдання ні в якій формі та ні під якими гаслами. Це є зло, яке має не тільки бути морально засуджене, але і покаране відповідно до українського і міжнародного законодавства.

Різноманітні прокремлівські незаконні збройні формування у так званих Донецькій та Луганській народних республіках вже визнані в Україні терористами. Розстріл терористами автобусу з мирними мешканцями поблизу Волновахи – злочинний акт, який вголос ставить вимогу до міжнародного співтовариства також визнати так звані ДНР, ЛНР і збройні формування, які діють на їхньому боці, терористичними організаціями.

"Від імені Київського Патріархату звертаюся із закликом до Організації Об'єднаних Націй, ОБСЄ, країн Європейського Союзу, США, Канади, усього міжнародного співтовариства визнати так звані ДНР, ЛНР і збройні формування, що діють на їхньому боці – терористичними організаціями, а будь які країни, організації чи осіб, які підтримують цих терористів – спонсорами тероризму, з усіма правовими наслідками.

Закликаю віруючих до молитви за душі загиблих, за уздоровлення поранених, за перемогу в боротьбі з тероризмом і встановлення справедливого миру в Україні. Нехай Бог допоможе всім, хто бореться за правду та проти терористичного зла!", - йдеться у зверненні Патріарха.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ