Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патріарх Філарет освятив та передав паски для бійців АТО

Патріарх Філарет освятив та передав паски для бійців АТО, - інформаційне управління УПЦ Київського Патріархату.

2 квітня 2018 року у Варваринському приділі Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив та передав для українських воїнів на Донбас 5000 великодніх пасок, які будуть доправлені нашим захисникам на передову. Паски були придбані за підтримки Київської міської партійної організації ВО Батьківщина.

Предстоятель Київського Патріархату після освячення пасок подякував меценатам за жертовність та підтримку захисників Батьківщини.

"Наша Церква як і в попередні роки турбується про наших воїнів, які не шкудують свого життя і захищають нашу українську землю. Паска - це не просто хліб, а це ознака того, що з цим хлібом пов’язаний сам Бог, який є Життя" –сказав Патріарх.

Також Предстоятель наголосив, що люди, які жертвують собою є достойними вічного й блаженного життя: "Ті, хто жертвують собою, віддають своє життя - ці достойні вічного, блаженного життя, бо віддаючи своє життя вони виявляють свою любов до ближніх, до свого народу. Господь сказав: "Немає більшої Заповіді як любити Бога і любити свого ближнього".

В освяченні також взяли участь Патріарший намісник, митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній; керуючий справами Київської Патріархії архієпископ Вишгородський Агапіт, духовенство, Голова організації ВО Батьківщина Бондаренко Володимир Дмитрович, благодійниця монастиря та громадський діяч – Молчанова Владислава Борисівна, депутати Київської міської ради, військовослужбовці, волонтери, громадські діячі.

Після освячення Патріарх Філарет поспілкувався з представниками ЗМІ.

Завдяки благодійниці Наталії Вашетіній, яка пожертвувала кошти на пальне, освячені паски будуть доставлені на передову вже наступного дня.

Боже, Великий, Єдиний нам Україну храни! 

Інформаційне управління УПЦ Київського Патріархату

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ