Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патріарх Філарет пояснив, чому Росія так б'ється за українську Церкву

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет вважає, що Росії потрібна українська Церква, щоб Московський Патріархат міг стати найбільшою Церквою за кількістю віруючих, а РФ могла отримати повний контроль над Україною. Про це він розповів в інтерв’ю ONLINE.UA.

"Якщо українська Церква буде складовою частиною Московського Патріархату, то вони — найбільша Церква в Православ’ї за кількістю віруючих. Це дозволяє претендувати на першість. Якщо українська Церква відділяється від Московського Патріархату, стає автокефальною, то стає великою Церквою, майже такою, як Російська", — пояснив він.

"Тоді РПЦ втрачає підстави претендувати на першість в Православ’ї. Тому Москва так бореться за Українську Церкву, щоб мати підстави претендувати на перше місце", — додав першоєрарх.

 За його словами, Москва прагне впливати на суспільно-політичне життя в Україні саме через Церкву. "Це чисто церковна політика, а є і державні інтереси. Якщо українська Церква буде складовою частиною Московського Патріархату, то Москва через Церкву впливатиме на політику і суспільне життя України. І тому утримати українську Церкву в орбіті МП зацікавлені і російська Церква, і російська держава", — зазначив Патріарх Філарет.

RiSu

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ