Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Патріарх Філарет провів зустріч з представниками організацій по протидії ВІЛ/СНІД та туберкульозу

24 жовтня 2018 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прийняв у своїй резиденції представників неурядових організацій, які займаються протидією розповсюдження ВІЛ/СНІД та туберкульозу. На зустрічі також був присутній заступник голови Синодального відділу соціального служіння «Елеос-Україна» прот. Сергій Дмитрієв.
Зустріч з представниками неурядових організацій по протидії ВІЛ/СНІД та туберкульозу.

Серед гостей, які завітали цього дня до Його Святості, були: Йоган Петер, пастор Англіканської церкви у Швеції, голова INEREA – організації, що об’єднує понад 15 тисяч священнослужителів різних конфесій у справі протидії ВІЛ; Андрій Клепіков, виконавчий директор Альянсу громадського здоров’я; Антон Басенко, представник Всеукраїнського об’єднання людей з наркозалежністю; Дмитро Шерембей, голова координаційної ради Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ; Світлана Антоняк, лікар інфекціоніст з Інституту епідеміології та інфекційних хвороб  ім. Л.В. Громашевсьного НАМН України; Ірина Короєва і Любов Кравець, представниці секретаріату Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДУ при Кабінеті міністрів України та Марина Новак, керівник Nova Group Company, партнер та волонтер  Синодального відділу соціального служіння.

Під час зустрічі було обговорено ряд важливих питань пов’язаних зі співпрацею Церкви та неурядових організацій у справі протидії розповсюдженню інфекційних захворювань та допомоги тим, хто на них страждає.

Предстоятель Київського Патріархату високо оцінив діяльність волонтерських організацій, а також сказав, що допомога хворим – важливий християнський обов’язок, який угодний Богові. Його Святість з цього приводу нагадав присутнім слова Спасителя про служіння ближнім і відвідування недужих: «Істинно кажу вам: зробивши це одному з цих братів Моїх менших, Мені зробили».

Гості, у свою чергу, виказали схвальні відгуки про роботу Синодального відділу соціального служіння та висловили надію на подальшу плідну спільну діяльність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ