Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Патріарх Кирил благословив Януковича

Глава Російської православної церкви патріарх Кирил благословив Віктора Януковича на президентство в Україні.

 

"Нехай Господь благословить Вас на входження у владу", - сказав патріарх, звертаючись до новообраного президента України.

"У стінах Києво-Печерської лаври, звідки пішла Русь свята ми зараз молилися , щоб Господь благословив ваше сходження у владу президента України", - сказав Кирило під час молебню.

Крім того, патріарх Московський заявив: "Необхідною умовою всілякого благополуччя є єдність народу, його здатність консолідуватися перед вирішенням найскладніших завдань".

"Наступниками святого благовірного рівноопостального Великого князя Володимира є братні народи , які зв’язані єдиною історичною традицією і як важливо, щоб ці складові частини єдиної святої Русі завжди зв’язувала дружба, мир, співробітництво. Така, безсумнівно, воля божа", - зазначив він.

Також патріарх завершив свою промову словами молитви за Україну: "Боже великий єдиний Русь-Україну храни. Волі і світу промінням Ти її осіни".

В оригінали "Боже великий єдиний, нам Україну храни".

Звертаючись до Януковича, Московський патріарх сказав: "Хай хранить вас Господь на многіє благіє літа, хай Господь хранить Русь-Україну, хай Господь хранить священний спадок святої Русі".

Також Кирило вручив Януковичу образ Спасителя.

У свою чергу Янукович заявив : "Ваше блаженство, я дуже вдячний вам за ту молитву, якою ви мене благословили і Украну у добру путь".

"Я впевнений, що український народ подолає на тому шляху всі труднощі того часу, які нам сьогодні дав Господь бог", передає Українська правда.

Нагадаємо, о 9.00 в Трапезному храмі розпочався подячний молебень, який проводять патріарх Московський і всієї Русі Кирило і митрополит Київський і всієї України Володимир.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ