Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патріарх Кирил сьогодні проведе службу в Києво-Печерській лаврі

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил у вівторок, у другий день свого пастирського візиту в Україну, здійснить богослужіння в Києво-Печерській лаврі. Божественна літургія в цей день буде присвячена пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Русі і почнеться о 9.00. Повідомили Подробности.

У своєму виступі перед журналістами напередодні патріарх Кирил зазначив, що святий Володимир тисячу років тому створив "єдине джерело – православну церкву, спільну для росіян та українців, яка має сьогодні об'єднувати народи обох держав, незалежно від їхніх політичних уподобань, симпатій чи антипатій".

Після літургії патріарх Кирил очолить хресну ходу до Дальніх печер лаври та здійснить молебень святому князю Володимиру.

Потім предстоятель Російської православної церкви відвідає місце будівництва Свято-Воскресенського кафедрального собору Української православної церкви.

Воскресенський собор, який заклали влітку 2007 року, обіцяє стати однією з найвищих церковних будівель не тільки в Україні, але й у всій Європі. Його місткість перевищить п'ять тисяч осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ