Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Павло Хобзей стверджує, що вчителі частково отримали доплати за статтею 57 ЗУ “Про освіту”, Андрій Соколов це заперечує

Вчителям виплатять лише 15-20 відсотків коштів, передбачених статтею 57 Закону України “Про освіту”, що становить в середньому  450 гривень на особу. Проте виплати проводитимуться без врахування індексації і компенсації за невчасно виплачену зарплату, тому реальна виплата становитиме половину суми, встановленої судом. Це в середньому дві тисячі гривень на вчителя.
Планується, що виплати проводитимуться протягом 5 років. Минулого року виплатили 15 відсотків суми, що становило 15 мільйонів гривень. Голова вільної профспілки освіти і науки Львівщини Андрій Соколов повідомив “Гал-info”, що кошти надійшли в обласний бюджет, проте поки що вчителі їх не отримали.

Педагоги вже шість років не отримують доплат передбачених ст. 57 ЗУ “Про освіту”. Згідно з ними,  вчителям повинні виплатити залежно від стажу від трьох до п’яти з половиною тисяч гривень кожному. Загалом це виходить 200 мільйонів гривень. При цьому 40 мільйонів за окремими судовими рішеннями. Окрім цього, в Європейському суді розглядається справа про виплату моральної шкоди в розмірі 10 тисяч євро кожному вчителю.  
Натомість начальник управління освіти і науки у Львівській області Павло Хобзей сказав, що гроші вже надійшли безпосередньо до вчителів, проте лише одна четверта коштів,  передбачених для виплати боргу вчителям на цей рік.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ