Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Павло Петренко: Мін’юст повернув дітям майже 7 млрд грн боргів зі сплати аліментів

За весь час реалізації ініціативи #ЧужихДітейНеБуває Міністерство юстиції стягнуло на користь українських дітей 6,9 млрд грн боргів зі сплати аліментів. Гроші отримали більше 900 тисяч найменших українців. Про це повідомив Міністр юстиції Павло Петренко, - інформує прес-служба Мінюсту.

ʺТільки з початку цього року найменші українці отримали 2,3 млрд грн заборгованих коштів. Це на 700 мільйонів більше, ніж було стягнено за аналогічний період минулого року, коли виконавці Мін’юсту забезпечили повернення дітям 1,6 млрд грн заборгованості з аліментівʺ, - зазначив очільник Мін’юсту.

Він повідомив, що нині відносно майже 130 тисяч українців, які мають заборгованість більше 4 місяців, застосовано передбачені законами #ЧужихДітейНеБуває заборони виїжджати за межі країни, керувати автомобілем, користуватися зброєю та полювати.

ʺЦе один із найбільш ефективних засобів боротьби з неплатниками аліментів. Саме після запровадження заборон багато горе-батьків та матерів згадують про своїх дітей і одразу ж сплачують всю суму боргуʺ, - підкреслив Міністр юстиції.

За його словами, стосовно 43 тисяч боржників складено постанови про притягнення до суспільно корисних робіт, а 14,8 тисяч неплатників оголошено у розшук.

ʺЗараз ми продовжуємо активну роботу з центрами зайнятості по всій країні для того, щоб забезпечити роботою тих неплатників, які реально не мають заробітку. Відносно ж тих, хто працює неофіційно чи отримує заплату ʺв конвертахʺ, хочу зауважити, що штраф для роботодавців, які нелегально влаштовують працівників на роботу – 112 тисяч гривень. Тож раджу роботодавцям не ризикувати і не ховати боржниківʺ, - заявив Павло Петренко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ