Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Павло Розенко: Близько 10 млн пенсіонерів відчули на собі позитивні результати пенсійної реформи

Як інформують у прес-службі Віце-прем’єр-міністра України, у результаті індексації пенсій, яка стартувала з 1 березня, близько 10 мільйонів українських пенсіонерів відчули на собі позитивні результати пенсійної реформи, яка була розпочата у жовтні 2017 року.

Про це у Хмельницькому заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

ʺЗ 1 березня біля 10 млн українських пенсіонер відчули на собі, що пенсійна реформа, яку ми почали в жовтні 2017 року, дає позитивні результатиʺ, - сказав він.

Павло Розенко підкреслив, що відтепер індексація пенсій буде відбуватися щорічно і автоматично. ʺВідтепер процес індексації і осучаснення пенсій буде проходити автоматично. Кожного 1 березня людина буде отримувати нову проіндексовану пенсію. Наголошую, що це постійна щомісячна виплатаʺ, - зазначив він, зауваживши, що за ініціативи Президента України було прийняте рішення, що розмір індексації не може бути меншим, ніж 100 гривень.

ʺІ дуже приємно сьогодні мати ситуацію, коли 2,5 млн українців отримали під час індексації понад 1000 грн щомісячних виплат. Попри важкий фінансовий стан, в якому продовжує перебувати наша держава, адже війна ще не завершилася, ми все-таки знаходимо можливості для підвищення і пенсій, і заробітних платʺ, - підсумував Павло Розенко.

Віце-прем’єр-міністр також наголосив, що попри заклики деяких політиків припинити будь-які виплати до завершення президентських виборів, жодна соціальна програма не буде зупинена. ʺЦе жорстка позиція і Президента України, і українського Уряду. Ми будемо виплачувати і монетизовані субсидії, і підвищувати пенсії, більше того, ми будемо запроваджувати нові соціальні програми для підвищення рівня життя наших співгромадян. Під бажання окремих політиків ми підлаштовуватися не збираємосяʺ, - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ