Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Павлоградська міська ТВК призначила другий тур виборів на 15 листопада, – «Опора»

Павлоградська міська територіальна виборча комісія ухвалила рішення про другий тур виборів, цю інформацію підтверджує громадянська мережа «Опора».

Голосування відбудеться 15 листопада. 

У день голосування в Павлограді зареєстрованих виборців виявилось менше 90 тисяч, що унеможливлювало проведення другого туру, хоча на початок виборчої кампанії кількість виборців складала понад 90 тисяч.

Разом з тим, попри роз’яснення ЦВК, викладене у постанові №515 від 27 жовтня, Павлоградська міська ТВК більшістю голосів ухвалила рішення про проведення повторного голосування. 

27 жовтня Центральна виборча комісія ухвалила рішення, згідно з яким вирішила не виділяти додаткових коштів на проведення другого туру виборів мерів у містах із кількістю виборців менше ніж 90 тисяч людей. Згідно з цими роз’ясненнями ЦВК, в Павлограді не може бути другого туру виборів мера.

У Комітеті виборців України та в громадянській мережі «Опора» заявили, що Центральна виборча комісія порушує законодавство про місцеві вибори, скасовуючи другий тур виборів мера Павлограда.

У Павлограді, за підсумками голосування 25 жовтня, лідирують кандидат від «Опозиційного блоку» Анатолій Вершина і кандидат від партії «Укроп» Євген Терехов. Євген Терехов є демобілізованим бійцем АТО, одним із захисників Донецького аеропорту. Його опонент Анатолій Вершина – перший заступник міського голови, він уже працював міським головою Павлограда.

Терехов вже подав скаргу до суду через дії ЦВК щодо другого туру виборів в Павлограді, а міліція почала розслідувати ці дії ЦВК, заявив міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков. 

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ