Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пайєтт: У Генпрокуратурі йде битва між Старою та Новою Українами

Про це посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив у п'ятницю, 30 жовтня на відкритті конференції Бізнес-ради "США-Україна".

У своїй промові у п'ятницю, 30 жовтня, на відкритті конференції Бізнес-ради "США-Україна", посол США в Україні Джеффрі Пайетт відзначив роботу "двох відважних реформаторів" Генпрокуратури - Давида Сакварелідзе і Віталія Касько, які докладають зусиль до "призначенням незалежного Генерального інспектора для розслідування і судового переслідування корумпованих осіб в Генпрокуратурі".

Він закликав ГПУ сприяти Сакварелідзе і Касько ресурсами і повноваженнями, необхідними "для засудження винних і відродження суспільної довіри до ГПУ".

"Тривожної сигналом стали коментарі Касько для ЗМІ на цьому тижні про те, що він та інші реформатори всередині ГПУ перебувають під сильним тиском. Це ознака того, що в цій важливій структурі йде складна битва між Старою Україною та Новою Україною", - підкреслив Пайетт.

Посол США закликав Генпрокуратуру "припинити підривати реформи, захищати корумпованих прокурорів у своїх рядах, таких як заарештовані в липні горезвісні "діамантові прокурори", а також припинити блокувати кримінальні розслідування хабарництва, змов і політичних домовленостей".

 

У своїй промові у п'ятницю, 30 жовтня, на відкритті конференції Бізнес-ради "США-Україна", посол США в Україні Джеффрі П...

Posted by U.S. Embassy Kyiv Ukraine on 30 жовтня 2015 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ