Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Пайовики будівництва на Плуговій, 5 планують подавати касаційну скаргу на рішення Господарського суду Львівської області

Апеляцію, подану пайовиками будівництва на вул. Плуговій, 5 у Львові до Господарського суду Львівської області про невиконання зобов’язань щодо інвесторів на будівництво житла ВАТ "Львівським домобудівним комбінатом №2", не задовільнено. Пайовики планують подавати касацію. Про це “Гал-info” повідомив директор ТзОВ ВТК „Кедр”, координатор пайовиків Андрій Зазуляк.
 Пайовики будівництва обурені таким рішенням суду. І вважають, що їх хочуть ошукати. На їхнє прохання в міській раді сформовано комісію з представників відповідних комунальних служб, де Андрія Зазуляка обрано представником пайовиків. Спільно вони планують створити загальну програму боротьби з незаконним будівництвом у Львові. Вже вчора відбулось перше засідання комісії, на якому було вирішено провести збір і експертизу всіх документів по будівництву.
Нагадаємо, що місяць тому пайовики, акціонери будівництва житлового будинку на вул. Плуговій, 5, звернулись до силових структур з вимогою перевірки ВАТ «Львівський домобудівний  комбінат №2», зазначивши, що ними було укладено договори із ВАТ "Львівський домобудівний комбінат №2" про пайову участь у будівництві житла у Львові на вул. Плугова, 5. Голова правління ВАТ "ЛДБК-2"  Василь Варський зобов'язався до кінця 2004 року передати пайовикам замовлені квартири у власність. Відповідно до договору інвестори зобов'язались сплатити інвестиційні внески згідно з погодженим графіком до кінця 2004 року в повній сумі. Однак до цього часу будинок не здано в експлуатацію.  Забудовник продавав квартири за відсутності відповідних погоджень з міською владою, адже до цього часу проектно-кошторисна документація ні із замовником, ні з управлінням архітектури та містобудування Львівської міської ради не погоджувалась, дозволу інспекції Держархбуднагляду на виконання будівельних робіт отримано не було. Однак інвестиційні договори з пайовиками ЛДБК-2 укладено.
     Наразі всі роботи в будинку припинено. В свою чергу Василь Варський поставив вимогу укласти договір на збільшення вартості житла, аргументуючи це  збільшенням ринкових цін на житло у Львові. При цьому жодних гарантій з приводу терміну здачі будинку в експлуатації надано не було.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ