Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ПДВ має бути податком зі споживача – Іван Ривак

Проблема з відшкодуванням ПДВ на Львівщині вшухає, але необхідним є внесення змін до податкового законодавства, щоб така проблема надалі не виникала. Так вважає голова Львівської обласної Федерації роботодавців, президент Львівської обласної організації Українського союзу промисловців і підприємців  Іван Ривак.

„Якщо раніше проблема відшкодування ПДВ підприємствам області була кричущою, то тепер такою вона вже не є. Щодо більшості підприємств можу сказати, що вона вирішується. Так, є проблеми з перевірками на підприємствах, є факти затримки відшкодування, але це вже не носить масового характеру. При Львівській облдержадміністрації створено комісію, яка вивчає та аналізує ситуацію з відшкодуванням ПДВ підприємствам області, і якщо є питання, то вона їх здебільшого розв‘язує”, – говорить Ривак.
Втім, для того, щоб проблем із відшкодуванням податку на додану вартість взагалі не виникало, Іван Ривак вважає, що потрібно прийняти відповідні зміни до податкового законодавства. „ПДВ має стати податком зі споживача, а не з виробника, так, як воно є зараз. Виробники замість того, щоб витрачати кошти на модернізацію виробництва, збільшення виробленої продукції або на інші цілі, передоплачують податок на додану вартість, а потім довго чекають на його відшкодування, і це значні суми. У результаті – ні розвитку, ні інших позитивів від ПДВ немає”, – каже Іван Ривак. 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ