Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Пелюшки не для сповивання

Крім традиційних текстильних моделей квадратної чи прямокутної форми, є цілий ряд пропозицій із різним функціоналом

Хоча туге сповивання сьогодні практично не використовується, пелюшки залишаються корисною, практичною, популярною приналежністю. Ця продукція представлена ​​у двох основних групах – одноразові та багаторазові.

Крім традиційних текстильних моделей квадратної чи прямокутної форми, є цілий ряд пропозицій із різним функціоналом:

  • Одноразові паперові. Бюджетний варіант, який використовується для застилання поверхонь. Ковзає на будь-якому покритті, тому класти на таку пелюшку малюка не варто. Але такий варіант буде корисним у дорожніх умовах. Наприклад, для застилання поверхні, на яку потрібно покласти одяг дитини.
  • Одноразові поглинальні. Мають схожу з підгузками конструкцію. Для захисту від протікань використовується поліетиленова плівка, а також вона фіксує виріб на будь-яких поверхнях. Способи застосування – застилання пеленального столика, вагіниці, а також різних поверхонь при виконанні масажу чи гімнастики, або під час приймання повітряних ванн.
  • Багаторазові поглинальні. Внутрішній прошарок, що контактує з покривами, виконаний з бамбукового вугільної фібри, яка має виражені антибактеріальні властивості. ЇЇ виготовляють шляхом перероблення бамбука. Сировина ретельно висушується й нагрівається. Отримане вугілля подрібнюється до дрібнодисперсної фракції й саме воно служить основою для виготовлення бамбукового волокна. Цей прошарок може виготовлятися з мікрофлісу – синтетичного матеріалу, що має корисні властивості (високий повітрообмін, приємний на дотик, досить еластичний). Волога утримується у середньому прошарку з мікрофібри, а зовнішній шар – це текстиль з мембранним покриттям. Такі варіанти застосовують під час сну, при поступовому переході від підгузків до горщика, а також під час переодягання чи для застилання коляски.
  • Пелюшка-кокон. Це довгастий мішок на застібці (блискавка, липучки) з вирізом для голови. Деякі варіанти доповнені коміром, у комплект може входити шапочка. За формою така модель нагадує туристичний спальний мішок. Вироби можуть бути виконані у 1 або 2 шари, а для пошиття використовуються фланель, байка, трикотаж, поплін, бязь, бавовна, сатин. Зазвичай застосовуються під час денного й нічного. Кокон обмежує рухливість дитини та знижують ризик мимовільних різких рухів, які можуть її налякати й викликати плач.

В магазині Панама https://panama.ua/ua/categorys/76325/ можна купити не тільки пелюшки для дітей, а й спеціальні одноразові моделі, призначені для дорослих. Такі варіанти зазвичай використовуються у процесі догляду за лежачими хворими й представлені у двох категоріях – одноразові й багаторазові. 

При підборі враховуємо розмір виробу, наявність липучок або крилець для надійної фіксації, рівень поглинання (максимально 800-1200 мл). Вузькі моделі використовуються під час відпочинку у кріслі та прогулянок у спеціальних візках, а також для виконання гігієнічних процедур у положенні сидячи. Вироби середньої ширини призначені для пацієнтів з великою вагою й обмеженою рухливістю, а широкі необхідні, якщо у положенні лежачи регулярно виконуються довільні або мимовільні рухи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ