Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Пенсійний фонд України має «діру» у 7 млрд грн

Загальний обсяг видатків Пенсійного фонду на пенсійні виплати у першому кварталі поточного року становив понад 40 млрд грн. В порівнянні з відповідним періодом минулого року видатки збільшилися на 6, 7 млрд грн.. Водночас до бюджету Пенсійного фонду з усіх джерел фінансування протягом першого кварталу 2009 року, за оперативними даними, надійшло 33,4 млрд грн, з яких власні надходження становили 22,5 млрд грн. Порівняно з першим кварталом минулого року власних надходжень надійшло на 600 млн грн більше. Про це Гал-info повідомили у Пенсійному фонді України.
Середній розмір пенсійної виплати станом на 1 квітня поточного року склав 912,81 грн., що на 135 грн. більше, ніж на 1 квітня минулого року.

Протягом січня-березня органами Пенсійного фонду України призначено понад 192,4 тис. пенсій, що на 34 тис. більше, ніж у першому кварталі минулого року. Відповідно до постанов Уряду. проведено 196,9 тис. перерахунків пенсій, з 1 березня 157,9 тис. пенсіонерів підвищено розміри пенсій у зв’язку зі зростанням середньої заробітної плати в Україні у минулому році, а з 1 квітня 2009 року 10,2 млн. пенсіонерів встановлено підвищення до пенсії.

Сума пенсійних виплат через поточні рахунки в банківських установах протягом січня-березня становила 15,5 млрд.грн., чисельність одержувачів пенсій через установи банків складає 4, 9 млн. чол., що становить майже 36,3 відсотка загальної чисельності пенсіонерів.

У Пенсійному фонді запевняють, що першому кварталі 2009 року органами Фонду забезпечено в повному обсязі та своєчасне фінансування виплат пенсій і грошової допомоги.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ