Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пентагон не сумнівається, що Сирія досі має хімічну зброю

Пентагон не сумнівається, що Сирія досі має хімічну зброю, - BBC Україна.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що Сирія, без сумніву, досі має запаси хімічної зброї, але її використання було б необачним кроком з боку Дамаска.

"Міжнародна спільнота не має сумнівів у тому, що Сирія зберігає хімічну зброю, порушуючи домовленості і всупереч своїм заявам про те, що позбулася її", - заявив пан Меттіс.

При цьому він не пояснив, які запаси хімзброї, лишилися у Дамаска. Очільник Пентагону також зазначив, що це питання слід вирішувати дипломатичним шляхом.

Напередодні Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) дійшла висновку, що під час авіаудар по сирійській провінції Ідліб на початку квітня використовувався зарин або аналогічна речовина нервово-паралітичної дії.

Дамаск заперечує причетність до хімічної атаки. Росія, яка підтримує режим Башара Асада, заявила, що сирійська авіація могла розбомбити склад хімічної зброї повстанців.

Через три дні після нападу на Ідліб, два американських есмінці випустили 59 крилатих ракет "Томагавк" по аеродрому Шейрат, який використовують сирійські війська.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ