Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пентагон: США підтримує посилення Збройних сил України

В оборонному відомстві Сполучених Штатів главу МЗС Павла Клімкіна запевнили, що американська підтримка реформ в Україні та її армії залишиться в силі

США продовжать надавати допомогу Україні для нарощування її військового потенціалу та рівня внутрішньої безпеки. Про це заявила офіційний представник Пентагону Кортні Хіллсон, говорячи про результати зустрічі першого заступника голови Пентагону Роберта Уорка з главою МЗС Павлом Клімкіним.

"Лідери обговорили недавню ескалацію насильства з'єднаними російсько-сепаратистськими військами на сході України, так само як і підтримку США Україна щодо посилення можливостей внутрішньої безпеки та професіоналізму Збройних сил", - йдеться в повідомленні.

Уорк, запевнила прес-аташе відомства, сказав українському міністру, що США налаштовані на серйозну підтримку незалежності і територіальної цілісності України.

"Він закликав Україну зберігати прихильність реформам, які приведуть до збільшення ефективності сил оборонного сектора", - процитувала вона Уорка.

14 лютого 2017 року у Трампа заявили, що США чекають від Росії повернення Криму Україні і вжиття заходів для деескалації в Донбасі. У відповідь на це глава оборонного комітету Ради Федерації РФ Віктор Озеров зазначив, що Кримський півострів, який російські війська окупували в 2014 році, нібито не може бути "предметом торгу між РФ і США".

Ліга.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ