Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пентагон звинуватив РФ у свідомому порушенні угоди про польоти над Сирією

Міністерство оборони США звинуватило Російську Федерацію в навмисному порушенні Меморандуму із запобігання інцидентів у небі над Сирією після небезпечної зустрічі американських F-22 і російських Су-25. Про це заявила в коментарі центральному американському телеканалу CNN речниця Пентагону Дана Уайт.

"Росія не спроможна забезпечити справжню де-конфліктизацію повітряного простору в Сирії. Деякі із цих інцидентів не були помилковими", - зауважила представник американського оборонного відомства.

Вона повідомила, що зараз це питання "опрацьовується на найвищому рівні".

Таким чином, Пентагон жорстко відреагував на останній інцидент з літаками США і Росії, який стався минулого тижня.

Хоча, зазначається в публікації, міністр оборони Джеймс Меттіс уже робив заяву з цього приводу. Однак він назвав незрозумілим, чому росіяни порушили домовленості. Він, зокрема, зауважив, що американська сторона не очікувала від росіян небезпечних маневрів і допустив, що це могла бути також помилка пілотів.

Як повідомляв Укрінформ, минулої середи два американських винищувачі-стелс F-22 здійснили перехоплення двох російських літаків Су-25 після того, як вони перетнули зону над річкою Євфрат у Сирії, прямуючи на схід від де-конфліктної лінії, що розмежовує оперативні зони для російських та коаліційних бойових літаків.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ