Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Перебування Кмітя на свої посаді за Януковича – нелогічно, нераціонально, неморально, – політолог Шведа

Можливо, губернатор Микола Кміть та його оточення й хочуть залишитися, але морально було б подати у відставку, оскільки вони представляють команду старого Президента, який програв. Абсолютно нелогічно було б, коли новий глава держави залишив адміністрацію, сформовану старим Президентом для виконання програми, що є протилежною за своєю суттю, ніж та, що була у його попередника. Це нелогічно, нераціонально, неморально. Про це «Гал-інфо» сьогодні, 10 березня, заявив політолог Юрій Шведа.

 

За його словами, політичну відповідальність несе не тільки Президент, але й вся структура влади на місцях, яку він сформував. Люди на минулих президентських виборах давали оцінку не тільки Президенту, а й сформованим ним адміністраціям на місцях. Таким чином виборці висловили недовіру не тільки минулому Президенту, але його командам на місцях. Тому має прийти нова команда, яка повинна реалізовувати програму нового Президента.

 

На думку політолога, губернатор є одним із представників виконавчої влади, що має своїм завданням реалізовувати програму Президента, з якою останній йшов на вибори. Тому найліпший варіант для реалізації цієї програми – це команда людей, що брала у часть у її розробці, сповідує її, в ході виборчої кампанії долучилася до агітації, а відтак і перемоги чинного Президента, і може реалізувати програму нового глави держави. Губернатором має бути призначена людина з оточення Президента. Скоріше за все, це буде Петро Писарчук, який очолював виборчий штаб Віктора Януковича на Львівщині. Крім того, це людина, яка має навколо себе досить фахову команду, тому зможе реалізовувати президентську програму.

 

Як зазначив Юрій Шведа, посада губернатора Львівщини є більш значимою, ніж міського голови Львова. Петро Писарчук висловлював бажання балотуватися на посаду міського голови Львова, але враховуючи те, що місцеві вибори скасовані, невідомо, коли вони будуть мати місце, а питання губернаторства – питання найближчого часу, то розпочати свою діяльність з реалізації програми Президента він міг би з посади губернатора області.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ