Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Перед кожним ефіром Герман навіює Януковичу: «Лише не скажи дурниць», – Чорновіл

"Якщо чесно, мене вже дратує ця ситуація, що Янукович відмовляється від дебатів. Коли у 2004 році були теледебати між Януковичем та Ющенком, він нормально на них пішов, адекватно на них виглядав. Не можна сказати, що Янукович з тріском програвав Ющенкові ці дебати", - так ІМК прокоментував відмову кандидата у президенти В.Януковича від теледебатів з кандидатом Ю.Тимошенко народний депутат Тарас Чорновіл, який рік тому вийшов із Партії регіонів.

"У мене такі відчуття, що останнім часом він десь втратив внутрішню самостійність і впевненість, все, що роблять люди, які знаходяться навколо нього, весь час залякуючи, що він не те скаже чи не те зробить, то воно в кінцевому результаті доводить до того, що він перестає будь-що сам від себе говорити, а коли говорить, то через ту закомплексованість робить дурниці. Остання його заява про те, що жінкам місце на кухні, сколихнула не так Україну, в нас просто до цього вже звикли, як всю Європу. Як можна мати справу з людиною, яка в гендерному питанні опускається до рівня кам'яного віку? Можливо, його дійсно залякали оточуючі - Герман (Ганна Герман, депутат від Партії регіонів. - Ред.), інші, тим, що він весь час може не те щось сказати", - сказав Т.Чорновіл.

Він вважає, що людині, яка йде на посаду президента, це не додає плюсів.

"Вся виборча кампанія Януковича побудована на тому, що він більш-менш розуміється на питаннях, якими має займатися прем'єр-міністр. У його виборчих заявах і виступах немає нічого, пов'язаного з тим напрямком роботи, якою йому доведеться займатися. Але в Україні посади прем'єра та президента - зовсім різні речі. Мабуть, його загнали у психологічний глухий кут, і він почав боятися виходити на контакт", - вважає політик.

На його думку, В.Янукович міг би провести "нормальні адекватні" теледебати з Ю.Тимошенко.

"Зрозуміло, що вона більш активна і смілива, але він вмів колись раніше натягати залізобетонний вираз обличчя і закиди, які йдуть на нього, ігнорувати і повторювати свої ідеологеми: я буду робити те й те, а ви, скажімо, Юліє Володимирівно, така-то. Він у такому стилі міг би витримати дебати. Але, на превеликий жаль, оточення зіграло найгіршу роль для свого кандидата", - сказав Т.Чорновіл.

Відповідаючи на запитання, хто крім Ганни Герман ще має вплив на кандидата у президента В.Януковича, політик зазначив: "Не знаю вже, хто там і на що впливає, але вже всі кажуть, що смішно виглядає, коли вона біля нього стоїть, дивиться на нього і повторює: "Лише не скажи дурниць". Це людину доводить до комплексів. А президент повинен вміти і говорити. Тому що говорити - це одне з посадових завдань президента, представити позицію держави на світовому рівні".

"Для нього великий мінус, що він не йде на теледебати", - резюмував депутат.

Він також вважає великим мінусом для нашого законодавства те, що теледебати в другому турі не обов'язкові: "Якщо в першому турі теледебати дійсно можуть бути ідіотськими, наприклад, можуть при жеребкуванні на теледебати потрапити технічний кандидат і реальний разом, то логіка зникає. А у випадку теледебатів у другому турі, коли змагаються два реальні кандидати, то треба було законодавством вводити обов'язкову норму - проведення теледебатів і відмова від них мала б тягнути за собою зняття з реєстрації як кандидата".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ