Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Передноворічне свято для юних боксерів

Вчора в приміщенні львівського палацу спорту “Динамо” завершився ІУ Всеукраїнський дитячий турнір з боксу на призи срібного призера Олімпіади у Сіднеї Андрія Котельника.
Упродовж трьох днів у ринзі встановленому в приміщенні палацу спорту “Динамо” тривали боксерські поєдинки на призи срібного призера ХХVІІ Олімпійських ігор у Сіднеї Андрія Котельника. Головним організатором турніру, в якому цього разу взяло участь 158 юних боксерів 1991-1993 років народження з 22-х областей України, став Благодійний фонд Андрія Котельника. Як розповів спортивний директор Благодійного фонду, знаний львівський боксер-професіонал Роман Джуман, бажаючих приїхати до міста Лева було значно більше, але формат турніру змушує вводити квоту для кожної команди-учасниці. Зокрема, Львів був представлений однією командою, у складі якої виступало 26 переможців юнацької першості нашого міста.
 Стало вже доброю традицією, що почесними гостями турніру є знамениті українські боксери. Нинішнього року в гості до юних боксерів завітали чемпіони світу з професіонального боксу Володимир Сидоренко (версія WBA) та Сергій Дзіндзірук (версія WBO). На жаль, ані Володимир, ані Віталій Клички не змогли відвідати у ці дні Львів, проте передали від себе призи для переможців. Зате завітали на турнір інші добре знані особи – міністр у справах молоді, сім’ї та спорту Віктор Корж і голова комісії у справах молоді, сім’ї, спорту та туризму Верховної Ради України Микола Томенко.
Окрім дипломів, унікальних медалей та кубків, кращі боксери турніру одержали цінні призи – фотоапарати, телевізори та DVD-плеєри, а тренери переможців – грошові премії. Цьогоріч Благодійний фонд Андрія Котельника розширів призовий фонд турніру своїми подарунками: футболками, брилками, ручками, плакатами. А ще з Німеччини від гамбурзького клубу Universum Box Promotione Андрій Котельник привіз фірмової футболки, сувенірні рукавички та кепки.
На запитання журналістів, чи не хотіли б організатори запровадити так звані майстер-класи, адже на турнірі присутні імениті боксери, Андрій Котельник відповів: “Такого бажання не виникало. Напевно, такі майстер-класи будуть занадто нудними для широкого кола глядачів, і це вже не буде турнір у прямому розумінні. Хіба що можна щось підказати зі сторони. Можливо, у майбутньому ми зробимо таке шоу: візьмемо тренера і показуватимемо вправи на “лапах”. Я чув, що подібне проводиться у Польщі. Мені розповідали, що перед професійними поєдинками демонструються вправи на “лапах”, відбувається вихід під музику. Це хороша ідея, яку ми реалізуємо в майбутньому.”
Уславлений боксер зізнався, що прізвища деяких учасників запам’ятав та спостерігатиме за їхніми подальшими успіхами. При цьому він зазначив, що трапляються і постійні учасники турніру. Щоправда, вікове обмеження – від 13-ти до 15 років – дається взнаки. Стосовно промоутерства, Андрій пояснив: “Мені зарано ставати проумоутером, тому що я сам ще діючий боксер. Проте у межах своїх можливостей я намагаюся допомагати молодим боксерам. Спочатку юним талантам слід показати себе у дитячому, потім у юнацькому боксі. А вже згодом, коли на їхньому рахунку будуть здобутки у любительському боксі, можна переходити до професіоналів. Зараз важко казати про якісь спортивні перспективи. Наразі важливим є те, що діти – це наше майбутнє і вони можуть досягти більшого, ніж я та мої товариші-боксери. І ми надаємо їм шанс себе проявити та показати”.
2 січня, після святкування власного дня народження та Нового року, Андрій Котельник виїде до Гамбурга, де розпочне підготовку до чемпіонського поєдинку. 24 лютого львів’янин битиметься за звання чемпіону світу у Німеччині. “24 лютого я проведу поєдинок за звання чемпіону світу за версією WBA з французьким боксером Сулейманом Мбайє. Мої промоутери пообіцяли, що цей двобій відбудеться саме у Німеччині, а не в Англії, за один із клубів якої виступає Мбайє”, – повідомив інтерконтинентальний чемпіон за версією WBA. За словами Котельника, місяця та трьох тижнів вистачить йому для того, аби підійти до чемпіонського двобою у своїй найкращий формі.
Віктор Корж, міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту, зазначив: „Я перебуваю у Львові з робочим візитом – разом з головою комісії у справах молоді, сім’ї, спорту та туризму Верховної Ради України Миколою Томенком ознайомлююся зі спортивними бази регіону. А дізнавшись про проведення такого турніру, ми не могли не завітати на нього. Мене дуже тішить, що діючі зірки українського спорту не забувають про дитячий спорт, про своїх спадкоємців. Я вражений таким високим рівнем організації цього змагання. Знаю, що турнір на призи Андрія Котельника проводиться вже вчетверте і з кожним роком розширюється географія його учасників та підвищується їхній спортивний рівень. Думаю, що ніхто не сумнівається в тому, що чим більше буде таких турнірів по всій країні, тим вищими в майбутньому будуть досягнення українського спорту на міжнародній арені. Також мені особливо приємно відзначити, що турнір проводиться на базі Львівської організації ФСТ “Динамо”. Річ у тім, що я сам як спортсмен виріс саме в цьому спорттоваристві”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ