Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Передвиборні перегони сьогодні можуть закінчитися громадянською війною, - нардеп Стретович

Якщо підходити філігранно юридично, то вносити зміни до Конституції України не можна було, оскільки порушено термін перебування Президента України, який складає 5 років, за змінами його продовжено на 3 місяці. Про це повідомив народний депутат України (фракція «НУ-НС»), член Колегії Християнсько-Демократичного Союзу Володимир Стретович, коментуючи голосування у Верховній Раді за законопроект про внесення змін до Основного Закону. Про це повідомила прес-служба нардепа.

«З політичної точки зору, враховуючи складність політичної ситуації, економічного безгрошів'я в державі, розчарування суспільства, роз'єднання опонентів влади - все це практично не дає можливості провести демократичні парламентські вибори у цьому році», - сказав парламентар.

На його думку, передвиборні перегони зараз можуть закінчитися громадянською війною, тому до стабілізації ситуації їх доцільно відкласти на перспективу.

Крім того, нинішній склад парламенту обирався в 2007 році на 5 років. «Ніхто ні в кого продовження терміну не позичав і не відібрав, тому це справедливо», - зазначив християнський демократ. «Мій голос приєднався до цього голосування усвідомлено із прийняттям до уваги вище згаданих застережень», - додав він.

Нагадаємо, що Володимир Стретович є одним з авторів Конституції України 1996 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ