Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Переговори "нормандської четвірки": Путін не перейшов на англійську

Як зазначив прес-секретар українсього президента Святослав Цеголко, лише російський лідер не перейшов на англійську мову, - УНІАН.

Розмову в "нормандському форматі" президент України Петро Порошенко, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Емануель Макрон провели англійською мовою, водночас президент РФ Володимир Путін - російською.

"Розмову в Нормандському форматі президент Порошенко провів англійською мовою, як і канцлер Німеччини та президент Франції. Путін говорив російською", - написав прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

Під час розмови Порошенко назвав останні дні липня одними з найкривавіших у 2017 році, закликав Росію негайно припинити агресивні дії і поставки зброї на окуповані території і вчергове наголосив, що звільнення заручників блокує російська сторона.

Макрон і Меркель наголосили на неприпустимості будь-яких заяв, котрі підривають територіальну цілісність України, зокрема про створення так званої «Малоросії». Путін під час телефонної розмови лідерів країн "нормандської четвірки" знову назвав ініційовану Росією війну на Донбасі "внутрішньоукраїнським конфліктом".

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ