Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Переговори про газотранспортний консорціум зайшли в глухий кут – ЗМІ

Переговори про створення газотранспортного консорціуму за участі Росії й України зайшли в глухий кут.Саме тому прем'єр-міністр Микола Азаров у четвер запропонував першому заступнику прем'єра РФ Ігорю Шувалову обговорити спільну модернізацію української газотранспортної системи, пише "Комерсант-Україна".

 

У НАК "Нафтогаз України" вважають, що спільна модернізація є більш реальним проектом, ніж створення консорціуму з управління ГТС.

 

"Ми не відмовляємося від ідеї створення консорціуму, і модернізація може стати першим кроком у цьому питанні. Але поки проект по інвестиціях і модернізації газотранспортної системи більш реальний, ніж консорціум", - каже джерело газети в компанії.

 

Високопоставлене джерело в "Газпромі" пояснило, що російська компанія зацікавлена винятково в контрольному пакеті акцій ВАТ "Укртрансгаз", яке експлуатує українські ГТС.

 

"Нам потрібна власність, а не управління і контроль. Україна ж пропонує лише участь на паритетних засадах. Ми готові купити пакет акцій за гроші або в обмін на знижку в ціні на газ", - уточнив співрозмовник видання.

 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ