Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Переговори щодо ціни на російський газ тривають, – Янукович

Україна і Росія продовжують переговори щодо ціни на газ і усвідомлюють важливість пошуку компромісу з даного питання. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час дискусії з Александром Квасневським на 8-й Українській ланч-конференції в Давосі, повідомляє прес-служба глави держави.

«Ми два роки перебуваємо в переговорному процесі. Ми - і Росія, і Україна - розуміємо, що «приречені» прийняти це рішення, знайти компроміс. Процес триває, але поки що рішення немає», - зауважив Глава держави.

Віктор Янукович вкотре підкреслив, що внаслідок підписаної в 2009 році газової угоди між Україною та Росією наша держава платить за газ непомірно високу ціну. «Ця ситуація для нас дуже критична, тому що Україна має найвищу ціну на газ у світі – без жодних сумнівів», - зазначив Президент.

У результаті такого стану справ, зазначив він, страждає економіка нашої держави. «Ситуація в газовій сфері в Україні, я б сказав, носить всі ознаки загрози національній безпеці. Без перебільшення», - наголосив Президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ